Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Zajímavosti v Katalánsku

Španělsko - městečko Cadaqués
Autor: PacoQT

Španělská oblast Katalánsko nabízí také mnoho zajímavých měst a míst. Ve městě Barcelona mohou návštěvníci obdivovat moderní stavby slavného katalánského architekta Antoni Gaudí a dalších umělců, jako je například nedokončený symbol Barcelony, kostel s mnoha věžemi - Sagrada Familia. Nebo třeba Park Güell, který navrhl také Gaudí a jehož muzeum zde můžete navštívit. Obdivovat zde můžete také nejdelší lavici na světě, která byla zhotovena z umělecké mozaiky.

Dalším zajímavým městem je Figueres, které je známé především jako rodiště Salvadora Dalího. Sám surrealista osobně založil ve svém rodném městě hodně navštěvované muzeum.

Cadaqués, dřívější kolonie umělců na poloostrově Cap de Creus, dnes nabízí všem návštěvníkům čisté ulice, pohupující se rybářské lodě, vynikající restaurace, mnoho galerií a muzeum věnované Dalímu.

Pals je malé město, které bylo kompletně postaveno z přírodního kamene a opět rekonstruováno.
Tossa de Mar je památkově chráněné římské osídlení s kompletními městskými hradbami, které zahrnují sedm věží.
Památky města Tarragona byly zase silně ovlivněny obdobím římské okupace.

Katalánskou, mnoha turisty navštěvovanou, je také klášter Montserrat je vyhledávaným poutním a turistickým cílem ve Španělsku. Byl založen v 9. století a v 19. století byl z velké části zničen a poté znovu opraven. Ke klášteru patří také hotel a hudební škola se známým chlapeckým souborem.

Tossa de Mar - městské hradby
Autor: Bordas

Španělsko na FB