Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Torremolinos

Španělské letovisko Torremolinos - jedna z pláží
Autor: Marcos

Obec Torremolinos se nachází ve španělském regionu Andalusie, asi 10 km od hlavního města Malaga a je zároveň jednou ze 100 nezávislých obcí ve stejnojmenné provincii. Město má přes 65 tisíc obyvatel, a rozkládá se na ploše více než 20 km².
Je to populární místo pro strávení dovolené, protože zde celoročně panuje příjemné středomořské klima. Ale turisté do tohoto města nejezdí pouze kvůli podnebí, ale také díky velkému množství nádherných pláží, jako je El Bajondillo, Los Alamos, El Lido nebo Playamar a spousta dalších. Více než šest kilometrů dlouhá písečná pláž je v některých místech přerušena úseky z tmavého sopečného popelového písku. Tato středomořská oblast s mírnými vlnami láká malé a velké návštěvníky k opalování i ke koupání.

Letovisko nabízí samozřejmě také spoustu památek a zajímavých míst, můžete si vybrat z mnoha možností nejen ve městě ale i v okolí. Například prohlídka mlýna El Molino de Inca, který se nachází v botanické zahradě Jardin Botanico Molino de Inca o rozloze 40 hektarů. Tato zahrada představuje návštěvníkům nejrůznější druhy palem, keřů a stromů z různých regionů celého Španělska. Za návštěvu stají také Crocodile Park.
Torremolinos si vytvořil mezinárodní věhlas, setkává se zde mnoho odlišných kultur a lidí. Najdete zde k ubytování četné apartmány, penziony nebo hotely s prvotřídním vybavením.

Díky dobrému autobusovému spojení můžete také podniknout výlet do blízkého okolí. Například do měst Malaga, Ronda nebo Marbella. V okolí se nachází i několik golfových hřišť. Díky stabilním teplotám téměř po celý rok je tato oblast nazývána "Costa del Golf" a je tak magnetem pro mnoho golfistů.
Torremolinos je v každém ohledu dobrá volba pro strávení vaší dovolené.

Část španělského letoviska Torremolinos
Autor: Marcos
Torremolinos- krásná fontána
Autor: Marcos

Španělsko na FB