Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Nejlepší čas pro dovolenou ve Španělsku

Costa Brava ve Španělsku
Autor: Rofi

Doporučované termíny zájezdů do Španělska se liší podle toho, pro jaký druh zájezdu a především pro jaký cíl vaší cesty se při výběru dovolené rozhodnete.
Ti, kteří mají rádi sluníčko, ocení oblasti Costa Brava, Costa del Sol a pláže Baleárských ostrovů, zejména v období od června do září. Teploty vzduchu se zde pohybují okolo 25°C a teplota vody přes 20°C, což jsou ideální podmínky pro pobyt na pláži, při kterých teploty nedosahují příliš extrémních hodnot.

Prohlídky měst nebo pěší výlety, zejména do vnitrozemí a na jih - do Madridu, Sevilly nebo Granady jsou doporučovány zejména na jaře, tedy mezi únorem a květnem, popřípadě na podzim od října do listopadu. Pouze v případě, že vám nevadí vysoké teploty, je možné se vybavit několika litry vody a podniknout výlet po osiřelých uličkách španělských měst. Ne nadarmo například obyvatelé města Sevilla opouštějí v létě své obydlí na 2 měsíce a utíkají před horkým počasím na Kanárské ostrovy nebo na pobřeží.

Naproti tomu návštěva nádherného severního pobřeží od A Coruñy po Bilbao se doporučuje od května do září. Je zde příjemně teplo, podobně jako v České Republice, jen prší o trochu častěji a občas se zde vyskytuje i mlha. Počasí se zde mění z hodiny na hodinu, takže je možné přírodu pozorovat za všech možných podmínek.
Pěší výlety po Pyrenejích nebo do Sierra Nevady je nejlepší podniknout mezi měsíci červen a srpen, kdy jsou klimatické podmínky nejlépe předpovídatelné. V zimě se zase horské oblasti Španělska představují ve své bílé kráse.

Španělsko - pohoří Sierra Nevada
Autor: michalska1

Španělsko na FB