Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Návštěva Barcelony, 2. část

Barcelona a čtvrť Eixample
Autor: sincretic

Ubytování

Barcelona je vysloveně turistické město, které nabízí mnoho různých možností k ubytování na delší dobu i k přenocování třeba jen na jeden den. Návštěvníci tu mají opravdu rozsáhlé možnosti volby mezi mládežnickými ubytovnami, hostely, penziony a hotely – je tu zkrátka plno příležitostí různých kvalitativních i cenových relací. Zejména v letních měsících je ale velmi vhodné zarezervovat si ubytování předem.

Jídlo

Také pokud jde o jídlo, je Barcelona místem s nejrůznějšími typy restaurací. Budete se opravdu dlouho rozhodovat, zda dáte přednost katalánské kuchyni či nějakým španělským pochoutkám nebo třeba kuchyni mezinárodní. Také občerstvení a rychlé občerstvení (Snacks a Fast Food) je samozřejmě všude široce dostupné. Mnoho dobrých restaurací je v gotické čtvrti a v Eixamplu. Kdo by měl chuť na ryby a na mořské plody, měl by zkusit štěstí v rybářské čtvrti Barceloneta, kde jsou ceny sice o něco vyšší, ale pokrmy připravované z čerstvých darů moře jsou přímo znamenité.

Nákupy

Barcelona je vzhledem k obrovskému výběru těch nejrozmanitějších nákupních center skutečně pestrým nákupním rájem, i když to tu v některých případech není vždy zrovna levné. Většina dobrých obchodů a butiků se nachází ve staré části města, zejména v gotické čtvrti nebo v Eixample.

V Eixample se usadili v mnoha buticích i slavní a mezinárodně uznávaní módní návrháři. Ale jsou tu i některé obchody, kde si můžete prohlédnout výtvory těch nejúžasnějších designérů z Barcelony. Největší nákupní centra jsou El Corte Inglés na náměstí Plaza de Catalunya a Maremagnum u přístavu. Nabídka barcelonských butiků zahrnuje módu, obuv a její doplňky, starožitnosti, sladkosti, domácí potřeby i knihy.

Noční život

Noční život má v Barceloně přímo vynikající pověst, výběr nejrůznějších barů a hospod je téměř neomezený. Totéž platí pro celou řadu kin a diskoték. Kdo má raději něco klidnějšího, najde tu také celou řadu perfektních příležitostí k ukojení svých zájmů. Koná se zde totiž plno divadelních představení a koncertů - od klasiky přes jazz až k rocku, na výběr budete mít tolik akcí, že se to ani nedá všechno stihnout.

Mnoho barů a nočních klubů se opět nachází ve čtvrti Eixample – je tu doslova jedna hospoda vedle druhé a totéž platí i o ulicích v gotické čtvrti. Na Poble Espanyol vedle Plaça Espanya je to nejzajímavější ve večerních hodinách, podobně i v olympijském přístavu. Chcete-li získat více informací o nočním životě v Barceloně, vyplatí se zakoupit si publikaci"Guía del Ocio". Tenhle městský časopis vychází jednou týdně a je k dispozici v podstatě v každém novinovém stánku ve městě.

Barcelona a fontána v jednom z parků
Autor: sincretic
Barcelona s katedrálou
Autor: sincretic

Místo

Plaza de Catalunya, Barcelona 41° 23' 13.2432" N, 2° 10' 13.2312" E
Location

Španělsko na FB