Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Mys Finisterre - památky

Španělsku - kříž a část mysu Finisterre
Autor: compostela

Jednou z památek na mysu Finisterre je hrad Castelo de San Carlos, který měl obranný charakter a pochází z doby krále Carlose III., který žil v letech 1716 – 1788. Králem Španělska byl od roku 1759. Hrad sloužil k ochraně pobřeží před útoky nepřátelských lodí, v dnešní době se zde nachází Rybářské muzeum.
Další historickou památkou je kostel Igrexa de Santa María das Areas, který pochází z 12. století. Dále zde najdete kapli Capela da Nosa Seňora do Bo Buceso, která byla postavena v 17. století v barokním stylu a leží v centru města.

Na mysu se nachází maják Faro de Fisterra, který je jedním z nejdůležitějších majáků na Costa de la Muerte. Postaven byl v roce 1868 a je druhou nejnavštěvovanější památkou v Galicii – hned po katedrále ve městě Santiago de Compostela.

Památník Monumento ao Emigrante vytvořil sochař Agustín de la Herrán Matorras na základě iniciativy, kterou podpořil starosta města José Fernando Carrilo Ugarte v roce 1993. Má být vzpomínkou na tisíce emigrantů, kteří se vydali za lepší budoucností do Ameriky nebo jiných míst světa. Hřbitov Cemiterio de Fisterra vyprojektoval architekt César Portela a byl za to vyznamenán několika cenami.
Na mysu se nachází také rybí burza – Lonxa Turística, kde je možné zakoupit čerstvé ryby. Uvnitř budovy najdete výstavu o rybolovu.

Mys Finisterre - maják Faro de Fisterra
Autor: compostela

Španělsko na FB