Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Informace o Costa del Sol, 2. část

Španělské město Ronda na skále
Autor: mitch howard

Ve vnitrozemí této části španělského pobřeží u Středozemního moře leží světově proslulá města, jako třeba Granada a Ronda. Granada je známá hlavně díky zachovalým stopám po maurském osídlení, mezi nimiž jmenujme alespoň velkolepý palác Alhambra či městskou čtvrť Albaicin. Město Ronda se nachází poblíž ve velkolepé hluboké rokli a tyčí se na skalnatém útesu. Je považováno za kolébku býčích zápasů.

Kromě těchto měst je nesmírně cenná i celá krajina kolem pobřeží Costa del Sol. Pohoří Sierra Nevada, na jehož úpatí se rozprostírá město Granada, se tady může pochlubit celkem čtrnácti horskými vrcholky, které se tyčí až do nadmořských výšek přesahujících 3.000 metrů.

Jsou zde překrásné příležitosti k pěším výletům a v chladnější roční době se tu dá dokonce i lyžovat, a to s výhledem na Středozemní moře! Velmi krásná je soutěska El Chorro a hornatá vrchovina Las Alpujarras.

Kromě již zmíněných urbanistických i přírodních krás se může španělská oblast Costa del Sol pochlubit také vynikající turistickou infrastrukturou. Všude tu najdete skvělé příležitosti k ubytování, mnoho restaurací a je zde i mnoho nejrůznějších možností ke sportování. Kromě různých druhů vodních sportů je v této oblasti obzvlášť oblíbený golf, na pobřeží je zájemcům o tento sport k dispozici více než 30 golfových hřišť.

Torremolinos

Západně od města Malaga začíná hustě obydlená a zastavěná část pobřeží. Ukázkovým příkladem takovéto zástavby je přímořské letovisko Torremolinos. V této bývalé rybářské vesnici začal turistický boom již v 60. letech minulého století.

Dnes tvoří Torremolinos betonové bloky gigantických rozměrů, které dosahují až k samotné pláži. V posledním desetiletí se zde alespoň něco přece jen zlepšilo a zapracovali tady na zkrášlení okolí. Také nabídka nočního života a volnočasových aktivit je v letovisku opravdu bohatá.

Letoviska

Směrem na západ postupně vznikala podél pobřeží další, dnes neméně populární střediska s krásnými plážemi a s obdobným vybavením. Jsou to například Benalmádena, Cabopino anebo Fuengirola.

Mnohem exkluzivnější jsou ovšem pláže letoviska Marbella, nejoblíbenějšího místa na pobřeží Costa del Sol, kde je v přístavu vidět opravdu obrovský počet bílých jachet. Mnoho celebrit tráví svou dovolenou právě na tomto krásném místě.

Přístav španělského letoviska Benalmadena
Autor: Guy HH

Místo

Ronda, Costa del Sol 36° 44' 56.0076" N, 5° 9' 24.0516" W
Location

Španělsko na FB