Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa del Maresme

Španělsko - pobřeží Costa del Maresme
Autor: Carquinyol

Pobřeží Costa del Maresme leží na pobřeží Středozemního moře. Rozkládá se od letoviska Blanes na severu až k městu Barcelona na jihu. Především v jižní části, na předměstí Barcelony, je pobřeží Maresme velmi hustě obydlené.

Název Costa del Maresme je ve Španělsku již tradiční, ale mezinárodně je známý již méně. Tato část španělského pobřeží byla dříve součástí známějšího pobřeží Costa Brava, která leží na sever od něj. Na jižním konci sousedí s pobřežím zvaným Costa del Garraf.

Pobřeží je relativně úzké, směrem do vnitrozemí je většinou ohraničené horskými pásmy. U moře se nacházejí nádherné a dlouhé písečné pláže, malebné rybářské vesničky a velká turistická centra s dlouhou tradicí. Díky pohořím jsou zdejší pláže chráněné před severním větrem a díky příjemnému středomořskému podnebí je pobřeží ideálním místem pro celoroční bydlení.

Obživou místních obyvatel je tradičně zemědělství a především textilní průmysl. Rybáři mají své centrum v Arenys de Mar, což je nejdůležitější rybářský přístav na celém pobřeží Costa del Maresme. Kromě rybářství je dnes hlavním příjmem místních obyvatel cestovní ruch – stojí zde mnoho hotelů, restaurací, kempů a zábavních a sportovních zařízení.

Costa del Maresme - jedna z pláží
Autor: Carquinyol

Španělsko na FB