Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Brava

Pobřeží Costa Brava

Pobřeží Costa Brava leží u Středozemního moře a je někdy také nazýváno "Katalánské pobřeží". Nachází se v autonomním regionu Katalánsko, které je historicky označenováno také jako "Empordá". Spisovatel Ferran Agulló ho takto nazval v časopise La Veu de Catalunya, ve vydání ze dne 12. září 1908. Pobřeží sahá od francouzské hranice a pohoří Pyreneje až po město Blanes (60 km severovýchodně od Barcelony).

Pobřeží Costa Brava (katalánsky a španělsky "Divoké pobřeží") je nejseverovýchodnější pásmo na španělském pobřeží u Středozemního moře. "Divoké pobřeží" je velice krásné, skalnatá pásma se střídají s piniovými háji, které přecházejí do malých zátok a jemně písčitých pláží.

Costa Brava se skládá ze tří částí – z jižního konce s turistickými letovisky jako je Tossa de Mar, Blanes a Lloret de Mar. Do těchto míst také přijíždí největší množství návštěvníků. Dále ze severní části, která je oblíbenou destinací pro milovníky vodních sportů a konečně ze střední části, kterou mají velmi v oblibě Španělé jako své prázdninové letovisko.

Turisté, kteří hledají levné letecké spojení na toto španělské pobřeží, mají výběr mezi dvěmi letišti – Barcelonou a Gironou.

Pobřeží Costa Brava

Španělsko na FB