Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Malaga - památky a zajímavá místa

Malaga - pevnost Alcazaba
Autor: Maxim.Fotos

Ve španělském městě Malaga můžete navštívit také mnoho pamětihodností a zajímavých míst:

Impozantní pevnost Alcazaba pocházející z 11. století, která má tlusté zdi a 11 věží. V roce 1931 byla organizací UNESCO zapsána na Seznam národního kulturního dědictví. Uvnitř pevnosti jsou také nádherné zahrady.

Mezi nejvýznamnější kostely ve městě patří stavby římsko-katolické církve. Za zmínku stojí především těchto šest největších kostelů: Iglesia de Santiago, Iglesia del Santo Cristo de la Salud, Iglesia San Juan Bautista, Santuario de la Victoria, Iglesia de los Santos Mártires a Iglesia San Felipe Neri.

Hrad Gibralfaro, jehož historická budova byla postavena ve 14. století muslimským kalifem Yusufem a později sloužila jako vězení. Dnes můžeme zbytky této stavby označit jako nejpozoruhodnější místo v Malaze.

Botanická zahrada El Retiro Jardin Botánico nabízí svým hostům dostatek klidu a relaxace mezi rybníčky, subtropickými rostlinami, sochami a fontánami.

V botanické zahradě Jardin Botanico La Concepcion se nachází vedle místních rostlin i tropické druhy z celého světa. Rovněž zde najdete krásný park pro příjemnou relaxaci.

Radnice města Malaga - Ayuntamiento, je postavená v neobarokním stylu a je jednou z nejdůležitějších budov ve městě. Průčelí je zdobeno vysokými sloupy a uvnitř se nacházejí umělecká díla místních malířů.

Tržiště Atarazanas - každý den až do 14 hodin se zde odehrává čilý shon. Zakoupíte zde všechno čerstvé, jemné bylinky, ovoce a zeleninu, ryby a maso.

Aréna pro býčí zápasy Malagueta byla postavena v roce 1874 a až dodnes se zde pravidelně konají tradiční zápasy. Tato obrovská podívaná je ve Španělsku součástí každodenního života.

Umělecké divadlo Cervantes Theater, které je již od roku 1870 místem nejrůznějších kulturních vystoupení.

Malaga - kostel Iglesia de Santiago
Autor: Maxim.Fotos

Španělsko na FB