Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Dovolená v Baskicku

Část španělského města San Sebastián
Autor: perlaroques

Baskicko je země, která leží na pobřeží Atlantického oceánu v příhraniční oblasti států Francie a Španělsko. Na jihu je ohraničeno řekou Ebro a na straně u oceánu Kantabrijským mořem. Území má asi 2,7 milionu obyvatel, z nichž mluví baskickým jazykem jen něco mezi 700 a 800 tisíci obyvateli.

Baskicko je skvělou destinací pro turisty, jednotlivce, milovníky přírody i lyžaře. Dovolená v této španělské části nabízí fascinující kontrast mezi strmými útesy a krásnými písečnými plážemi. Unikátní přírodní krajina s přírodními rezervacemi a ohromující pláže poskytují návštěvníkům nezapomenutelné vzpomínky na pobyt. Ty nejdelší a nejkrásnější pláže jsou v San Sebastiánu a "mecce" surfařů, ve městě Zarautz, kde je dlouhá asi 2,5 km.

Ale nejen příroda, ale i současná města stojí za návštěvu. Například město San Sebastián, které je elegantním a aristokratickým přímořským letoviskem, vyznačujícím se dlouhou historií a nostalgickým stylem. Díky krásným stavbám a vynikajícím plážím je město oblíbenou turistickou destinací.

Naopak Bilbao je zase pulsující průmyslové město. Zde mohou turisté navštívit slavné Guggenheimovo muzeum, gotickou katedrálu Catedral de Santiago ze 14. století a další architektonické zajímavosti.

Zarautz - pláž
Autor: Haemmboerger
Baskicko -  jedno ze španělských měst

Španělsko na FB