Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Torrevieja

Španělsko - pláž a část letoviska Torrevieja
Autor: Rafael dP

Torrevieja se nachází v jihovýchodní části Španělska, na pobřeží Costa Blanca. Město je součástí španělské provincie Alicante. Je to bývalá rybářská vesnice, která se rozrostla na velké město, které má dnes 100 tisíc obyvatel.

Ve městě můžete navštívit řadu turistických atrakcí a nákupních center. Torrevieja je také známá pro své mořské laguny a dlouhé písečné pláže. Název Torrevieja je odvozen od "staré věže" (torre vieja=stará věž), protože v okolí této věže se město i nadále rozrůstá. Město se také pyšní starou rybářskou tradicí a proslavilo se svou produkcí mořské soli. Turisté se zde mohou něco přiučit o nejoblíbenějších solných výrobcích v Evropě a tak návštěva v místním solném dole je přímo povinností pro každého cestovatele. Město okouzlí všechny návštěvníky svými památkami, malými trhy a obchůdky.
Letovisko patří k nejpopulárnějším prázdninovým místům na Pyrenejském poloostrově. Příjemné podnebí a průměrných 320 slunečních dní v roce přitahuje především v létě návštěvníky na pobřeží Costa Blanca.

Torrevieja - kostel

Španělsko na FB