Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Port Aventura

Port Aventura - jedna z atrakcí
Autor: R.C.P

Jen pár kilometrů od letoviska Salou se nachází Port Aventura, jeden z největších zábavních parků v celé Evropě.

Celé zařízení je rozděleno do pěti různých tematických oblastí, na Středomoří, Polynésii, Čínu, Mexiko a Divoký západ. Každý z těchto zajímavých úseků pak nabízí nejrůznější atrakce, projížďky a vše, co patří do toho kterého území.

Za naprostý vrchol zábavního parku je považován Dragon Khan. Horská dráha s osmi (!) smyčkami a s rychlostí vozíků až 100 km/hod. zaručuje opravdové maximální vzrušení. Kdo hledá absolutní adrenalin, je na zdejší "Dračí dráze" na tom nejlepším místě.

Port Aventura se ale může pochlubit ještě dalšími zajímavostmi, jako je třeba Hurakan Condor, při němž si užijete letu volným pádem celých 86 metrů a různé divoké vodní dráhy ke zvýšení tepové frekvence.

Na rozdíl od mnoha zábavních parků s horskými dráhami a kolotoči, je ale tady mnoho speciálních atrakcí určených speciálně dětem. Jednotlivé úseky zábavního parku Port Aventura jsou navzájem propojeny malými vláčky.

Kromě toho se tady návštěvníci parku mohou vyřádit na dálkově ovládaných lodích při bojích s vodními pistolemi nebo si vyzkoušet mnoho dalších her z obrovského rozsahu zábavních nabídek tohoto parku.

Před návštěvou Port Aventury se určitě vyplatí nejdříve prostudovat příslušný aktuální program akcí. Pořád tady organizují nějaké nové speciální akce, jako jsou tématické večírky, předvádění tanců nebo kouzel či akrobatů.

Zábavní park je přímo napojen k vodnímu parku Caribe Aquatic Park. V tomto obřím aquaparku najdete snad úplně všechno, co se týká koupání. Počínaje skluzavkou s divokou vodou, přes bazén s vlnami a konče těmi nejrůznějšími vodními radovánkami.

Je tady zkrátka všechno, co si jen dovedete představit. Část parku je i krytá, takže si tady můžete vychutnat tu atmosférou podobnou Karibiku doslova po celý rok.

V Port Aventuře pochopitelně nechybějí ani restaurace a obchody a narazíte zde i na několik čtyřhvězdičkových hotelů pro návštěvníky, kteří chtějí mít zajištěné ubytování přímo v místě.

Zábavní park je otevřen v období od března do října denně a v listopadu a prosinci pak pouze o víkendech. Od ledna do března je park uzavřen.

Port Aventura - atrakce
Autor: R.C.P
Zábavní park Port Aventura - atrakce
Autor: R.C.P

Místo

Port Aventura 41° 5' 11.5584" N, 1° 9' 15.1164" E
Location

Španělsko na FB