Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Miami Platja

Pobřeží španělského letoviska Miami Platja v noci
Autor: andreasdantz

Miami Platja je jedním z méně známých letovisek na pobřeží Costa Dorada ve Španělsku.

Nachází se přibližně 130 km jižně od Barcelony a 20 km od nejbližšího většího města Salou.

Je to celkem klidné turistické letovisko, kterému nedominuje žádný masový cestovní ruch.

V blízkosti pláže, podél hlavní silnice, stojí pěkné domky a apartmánové komplexy k ubytování.

A jak už sám název napovídá, dá se tu trávit, podobně jako v USA, mnoho času u moře a na krásných plážích.

Na levé straně Miami Platja narazíte na malé malebné zátoky, obklopené skalami, které nabízejí ideální podmínky pro milovník potápění a šnorchlování.

Napravo je zase kilometry dlouhá písečná pláž, ideální pro rodiny s dětmi. Souběžně s pláží vede pěší promenáda s několika plážovými bary a stinnými místy, kde si můžete odpočinout a užívat si moře.

Miami Platja má ve svém názvu oprávněně katalánské slovo pro pláž "Platja". Pláže jsou tady opravdu pěkné a nepřeplněné turisty. Zejména šířka pláží Platja de Cristal a Platja de L'Estany Salat je impozantní.

Některé části pláží jsou široké až 80 metrů a i během hlavní sezóny tak působí poloprázdně. Na rozdíl od většiny ostatních pláží na pobřeží Costa Dorada ale místní písek není tak jemný a občas je trochu kamenitý.

Komu by snad připadal život na pláži příliš jednotvárný, může se vydat přímo směrem do vnitrozemí. Tam najde golfové hřiště pro dospělé, minigolf pro děti, anebo je tam i půjčovna kol.

Na trzích, které se tu konají obvykle každou sobotu od 17 do 22 hodin na ulici Av. Cádiz a od 9 do 13 hodin v Hospitaletu, si můžete nakoupit snad všechny druhy čerstvého ovoce a zeleniny z tohoto španělského regionu.

Pokud budete mít nějaký ten den volnější, navštivte určitě i městečko Mont-Roig del Camp. V jeho blízkosti stojí poutní kaple Ermita de la Mare de Deu de la Roca ze 13. století, která je zasvěcena patronce města, a od které budete mít překrásný panoramatický výhled do okolí.

Nedaleko od Mont-Roig del Campu se nachází letovisko La Pineda a velký zábavní park Port Aventura. Ten je rozdělen do několika sekci podle zemí (např. Mexiko nebo Čína) a jeho hlavním lákadlem je určitě Dragon Khan - horská dráha s osmi loopingy.

Místo

Miami Platja 41° 0' 13.0752" N, 0° 55' 59.178" E
Location

Španělsko na FB