Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Lloret de Mar

Lloret de Mar se nachází asi 70 km severně od města Barcelona na pobřeží Costa Brava a bývá mezi turisty ze střední Evropy pravděpodobně tou vůbec nejznámější a nejoblíbenější prázdninovou destinací v tomto španělském regionu.

Tato popularita má několik důvodů. Místo je velmi působivě zasazeno do okolní krajiny, kde skály a útesy strmě stoupají přímo ze břehu moře, ale kde jsou na druhé straně současně i krásné zátoky s písečnými plážemi. Dalším důvodem značné oblíbenosti je plné zaměření na potřeby a přání turistů.

V Lloret de Mar si každý přijde na své, ať už při výběru ubytování, volnočasových aktivit či večerního programu.

V hlavní sezóně směřují do Lloretu de Mar denně plné autobusy se spoustou lidí, zejména mladých turistů, kteří posléze vytvářejí tu typickou letní atmosféru, charakteristickou právě pro toto letovisko. Lloret de Mar býval v dávné minulosti klidnou rybářskou vesnicí a téměř nikdo o ní ani nevěděl.

V dnešní době je ale celá oblast nesmírně populární. Hotelové komplexy tady přímo vytvářejí celkový obraz a v mnoha případech jsou na tyto komplexy napojeny hospůdky nebo bary. Také disco scéna je velice živá a nabízí pro každého něco zajímavého.

Ve dne můžete relaxovat na některé z mnoha pláží buď přímo v Lloretu nebo v jeho bezprostřední blízkosti. Přímo v letovisku a v okolí je pláž o celkové délce asi sedmi kilometrů. Voda je velmi čistá a průzračná a slunce svítí, a to zejména v letních měsících, téměř každý den.

Pokud chcete svou dovolenou trávit aktivně, máte tu opravdu široké možnosti k potápění, šnorchlování, surfování anebo k vodnímu lyžování. Návštěvníkům, kteří upřednostňují více adrenalinu, jsou zde přichystány takové aktivity jako např. bungee dumping, jeep safari, motokáry anebo několik zábavních parků v oblasti.

Pro ubytování jsou tu k dispozici mnohé hotely všech cenových relací. Lze si též pronajmout prázdninový apartmán nebo zakotvit v některém z kempů. V létě je ale zapotřebí v každém případě si takovéto místo zarezervovat předem.

Místo

Lloret de Mar 41° 41' 51.486" N, 2° 50' 42.6156" E
Location

Španělsko na FB