Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Tropical

Costa Tropical je název pobřeží v provincii Grada a také název španělského kraje (také Comarca). Nachází se ve Španělsku u Středozemního moře a rozkládá se od města Axarquía (v provincii Malaga) na západě až k provincii Almeria na východě.

Přírodní hranici tohoto pobřeží směrem do vnitrozemí na severu tvoří pohoří Sierra Nevada. Díky tomu na pobřeží "nedosáhne" studený zimní vítr z vnitrozemí. Naproti tomu zde může vát vítr až ze severní Afriky, který ale není tak nepříjemný. Díky tomuto skvělému podnebí je oblast Costa Tropical evropským unikátem. Celoročně se zde totiž může pěstovat cukrová třtina, datle, ananas, banány, avokádo a další subtropické ovoce.

Costa Tropical je velmi populárním turistickým střediskem, ale místními návštěvníky jsou spíše Španělé než zahraniční turisté. Klima umožňuje příjemnou dovolenou s vodními sporty také v zimním období. V několik kilometrů vzdáleném pohoří Sierra Nevada (asi 75 km, cesta trvá přibližně jednu hodinu) je možné vyzkoušet různé zimní sporty.

Španělsko na FB