Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Dorada - informace

Část španělského pobřeží Costa Dorada

Costa Dorada (nebo také Costa Daurada) v překladu znamená "Zlaté pobřeží". Je to asi 216 km dlouhý a souvislý pobřežní pás, který se rozprostírá v jihovýchodní části Španělska. Jeho severní hranice se rozkládá u obce Vilanova i la Geltrú a dále se táhne na jih až k deltě řeky Ebro poblíž města Alcanaru. Celé pobřeží leží na území provincie Tarragona v Katalánsku.

Na sever od Dorady se nachází ještě známější pobřeží, Costa Brava. Obě oblasti se ale od sebe značně liší. Na rozdíl od Costa Bravy, která má hodně skalnatých oblastí, se Zlaté pobřeží vyznačuje dlouhými písečnými plážemi, které jsou tak vhodným místem pro příjemnou dovolenou.

Costa Dorada je ideální pro cestovatele, kteří chtějí strávit svůj čas odpočinkem a menšími výlety. Pláže jsou ideální pro celé rodiny a blízké okolí nabízí tradiční španělskou atmosféru a mnoho zajímavostí. Najdete zde staré rybářské vesnice i původní přírodní parky.
Mezi horami a pobřežím se nacházejí vinice, citrusové, mandlové a olivové háje a mezi tím krásné malé vesnice s neuvěřitelným kouzlem.

Klima na pobřeží Costa Dorady je velmi příjemné. Letní měsíce jsou ideální pro koupání v moři a i v zimě tu panují příjemné teploty se slunečnými dny.
Mezi nejznámější letoviska patří Salou, Cambrils, Tarragona, La Pineda nebo Sitges.

Pohled na pobřeží Costa Dorady

Španělsko na FB