Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa del Garraf

Costa del Garraf, Španělsko

Pobřeží Costa del Garraf se nachází u Středozemního moře, u katalánského kraje Garraf. Rozkládá se od města Barcelona na severu až k městu Vilanova i la Geltrú na jihu a je označována jako "domácí" pobřeží Barcelony. Dříve patřila tato část pobřeží ke Costa Doradě, která se rozkládá směrem na jih. Na severu sousedí Costa del Garraf s pobřežím Costa del Maresme, se kterým tvoří dlouhé pobřeží provincie Barcelona. Známá města na této části pobřeží jsou například Castelldefels a Sitges.

Návštěvníci Barcelony mohou využít ke koupání asi 20 km dlouhou pláž, která se rozkládá jihozápadně od města. Tato pláž je ve srovnání s jinými částmi Costa del Maresme klidnější a větší a také leží v blízkosti centra Barcelony a letiště. Pláž začíná nedaleko letiště, kde se také nachází několik kempů a končí u Castelldefels, kde stojí mnoho hotelů. Pro turisty, kteří bydlí v hotelu nebo v kempu není žádný problém přiletět letadlem a bez auta strávit dovolenou na pláži a přitom navštívit všechny památky, které Barcelona a její okolí nabízí.

K cestování lze využít místní taxi, která nejsou předražená, nebo veřejnou dopravu. Počet zahraničních turistů v Castelldefels se od 70. let minulého století výrazně zvýšil. V pohoří směrem do vnitrozemí se nachází přírodní park Parc Natural del Garraf. Je to velmi oblíbený výletní cíl a určitě stojí za návštěvu. Ideální podmínky nabízí Costa del Garraf pro jachtaře.

Španělsko na FB