Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa del Azahar - informace

Costa del Azahar - informace

V katalánštině se pobřeží Costa del Azahar jmenuje Costa de la Tarongina, v překladu do češtiny to znamená "Pobřeží pomerančových květů". Rozkládá se od města Alcanar až k městu Oliva a tvoří přímořskou část provincií Castelló a Valencia. Bývá také někdy proto nazýváno "Záliv Valencie". Najdete ho směrem na jih od pobřeží Costa Dorada.

Kdo miluje klid, je na Costa del Azahar na správném místě - dlouhé, nekonečné písečné pláže se střídají se skalnatými útesy a odlehlými zátokami. Pláže jsou široké s velmi jemným pískem a mělké, takže můžete opravdu daleko do vody. Jsou tak ideální především pro rodiny s dětmi. Směrem do vnitrozemí můžete obdivovat krásné horské scenérie a četné plantáže citrusových a olivových hájů.

Milovníci památek najdou na pobřeží mnoho krásných městeček a vesnic se starými, historickými centry. Nejzajímavější jistě bude přes 1000 let staré město Peniscola. Velký hrad a přilehlé staré město láká mnoho turistů do malých uliček s obchody a restauracemi.

Nejznámější letoviska na tomto španělském pobřeží jsou například Vinarós, Peniscola, Benicàssim, , Sagunt, Cullera nebo Gandía a Oliva.

Costa del Azahar - informace

Španělsko na FB