Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Blanca a vesničky

Vesničk Guadalest na Costa Blance

Také malé vesničky ve vnitrozemí španělské oblasti Costa Blanca mají návštěvníkům co nabídnout, mnohé si dodnes ponechaly svůj původní charakter. Vesničky, které leží blíže k plážím se neubránily výstavbě prázdninových sídel a luxusních apartmánů. Některé z nich ale rozhodně stojí za návštěvu – např. Jalon, Lliber, Alcalali, Parcent, Murla, Castell de Castels, Guadalest a další.

Vesnice Jalon, ve valencijském dialektu Xaló, je známá pro svoje víno, hrozinky a výrobky z mandlí. A také pro "Embutidos" – sušené salámy. Každé sobotní dopoledne se zde koná velký mezinárodní bleší trh. Podle vyprávění koupil kdysi na tomto bleším trhu jeden obyvatel Madridu velmi cenný obraz za velmi málo peněz. Tato pověst se rozšířila a od té doby se bleší trh stále rozšiřuje.

V horách nad obcí Jalon, v Les Murtes, se nachází hřebčín pro osly, který se snaží o zachování ohroženého andaluského druhu.
Při návštěvě "Bílého pobřeží" se návštěvníci mohou informovat o možnosti různých výletů v turistických informačních kancelářích, které jsou lehce k nalezení v každém větším letovisku.

V malých vesničkách turisté nenajdou mnoho možností k ubytování. Nabízené ubytování je totiž většinou na měsíce dopředu rezervované. Při troše štěstí můžete najít nějaké volné pokoje na cestě z Jalonu do obce Benissa. Nejlepší variantou je proto ubytovat se ve velkých hotelech na pobřeží.

Španělsko na FB