Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Blanca - turisticky zajímavá místa

Část zábavného parku Terra Mítica
Autor: Roler

K nejznámějším turistickým cílům na pobřeží Costa Blanca patří zábavní parky Terra Mítica, Mundo Mar, Terra Natura a také Safari-park v městečku Vergel. Ve Valencii můžete obdivovat soustavu supermoderních budov, Město umění a vědy – Ciutat de les Arts y Ciencies. Je to futuristický projekt, jehož součástí je např. muzeum vědy, planetárium, vodní park nebo Palác umění, kde se konají koncerty, opery a divadelní představení.

V obce Lliber zase funguje již několik let mezinárodní škola pod anglickým vedením. Na výuku v anglickém jazyce se sem hlásí nejen zájemci z Anglie, ale také Němci, Rusové, Španělé, Holanďané atd.
Nádherně položeným výletním cílem je Preventori d´Aigües v blízkosti Alicante - bývalý luxusní lázeňský hotel a později sanatorium pro léčbu tuberkulózy.

Další turisticky zajímavé cíle: Jižně od Alicante se nachází rybářský přístav Santa Pola s ostrůvkem Tabarca, městečko Elche s hájem datlových palem, který je zařazen na Seznam světového dědictví UNESCO nebo třeba biskupské město Orihuela a velkoměsto Torrevieja.

Zábavní park Terra Mítica - jedna z atrakcí
Autor: Roler
Muzeum vědy a umění Ciutat de les Arts y Ciencies
Autor: fritish
Muzeum vědy a umění Ciutat de les Arts y Ciencies
Autor: fritish

Španělsko na FB