Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Blanca, 2.část

Krajina Costa Blancy
Autor: rr807

Pobřežní pás Costa Blanca není zasažen tolik turismem jako jižnější část Španělska Costa del Sol, a zimní měsíce jsou zde zase teplejší než na pobřeží Costa Brava.

Město Alicante i se svým okolím je oblíbeným turistickým letoviskem, najdete zde dlouhé písečné pláže. Severním směrem od městečka Altea jsou pláže přerušovány zátokami a útesy. Jižně od Alicante, směrem na městečko Torrevieja, je krajina postupně liduprázdnější a přechází do písečných dun Guardamar del Segura, které jsou lemované stromy.

Costa Blanca je díky svému příjemnému středomořskému klimatu oblíbeným prázdninovým cílem turistů nejen z vnitrozemí Španělska ale i z celé Evropy. V dnešní době patří k jednomu z "motorů" španělského hospodářství. S rozvojem turismu dochází také ke stavebnímu boomu a z oblasti se stalo největší staveniště Evropy.

V současnosti se zde také nachází 13 golfových hřišť a v plánu je výstavba dalších 52. Region začíná být zajímavý také pro finančně silné vrstvy z východní Evropy. Dokladem toho je například ruský ortodoxní kostel pod Altea Hills.

Costa Blanca - část pobřeží
Autor: rr807

Španělsko na FB