Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Costa Blanca, 1.část

Costa Blanca - jedno z městeček
Autor: rr807

Costa Blanca se rozkládá na více jak 200 km dlouhém pobřeží provincie Alicante ve Španělsku. Sahá od městečka Denia na severu až k městu Torrevieja na jihu. Největšími turistickými letovisky jsou Benidorm a Alicante, dále pak města Javea, Calpe a Santa Pola.

Svému jménu vděčí pobřeží tradičně bíle natřeným domům, ale také světlu z písku na pobřeží, které vyzařuje bílou barvu. Barva modrého moře a bílé barvy pláží se odráží také na modro–bílé vlajce provincie Alicante (Město světla), ke které Costa Blanca patří. Někdy je pobřeží také nazýváno "záliv Alicante". Na jihu navazuje další pobřeží, Costa Calida.

Pobřeží Costa Blanca je poseté krásnými písečnými plážemi. Počasí je zde po celý rok vynikající, v zimních měsících vlhčí a chladnější a letní měsíce jsou zase více horké a vlhkost vzduchu je vyšší. Zimní měsíce mají skoro stejný počet slunečných dnů jako měsíce letní.

Pobřeží je směrem na sever hornatější a zelenější. Povrch pláží se pohybuje od jemně kamínkových až po písečné, přičemž čím více na jih jdete, tím více jsou pláže písečné. Krajina je zdobena solnými jezírky a palmami.

Costa Blanca - část pobřeží
Autor: rr807

Španělsko na FB