Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Barcelona - památky a zajímavá místa

Barcelona
Autor: Jordan Sim

V hlavním městě Katalánska, v Barceloně, mohou turisté navštívit a obdivovat mnoho pamětihodnosti, jmenujme například:

Chrám Sagrada Familia - nejznámější památkou v Barceloně je nedokončená stavba architekta Antoniho Gaudí. Obrovský kostel s věžemi, které jsou vysoké až 115 m. Tuto památku byste si neměli nechat ujít.

Park Güell - úžasný park slavného architekta Antoniho Gaudí.

Transbordador Aeri - lanovka mezi přístavem Barceloneta a vrcholkem Montjuïc. Má délku téměř 1,5 km a nabízí fantastický výhled na město.

Olympijský stadion Estadi Olímpic de Montjuïc - stadion postavený v roce 1929 na hoře Montjuïc má kapacitu přes 60 000 míst a byl rekonstruován v roce 1992 při příležitosti letních olympijských her.

Casa Mila - obytný dům podle návrhu umělce Gaudího, který byl zapsán v roce 1984 organizací UNESCO na Seznam světového kulturního dědictví. Z části si ho můžete také prohlédnout.

Casa Batlló - dům, který nechal v letech 1904-1906 přestavět Antoni Gaudí, kouzlo fasády spočívá především ve vlnitých tvarech a bohatých barvách. Dům je také na Seznamu UNESCO.

Brána Arc de Triomf - mezi ulicemi Passeig de Lluís Companys a Passeig de Sant Joan se nachází třicetimetrová vstupní brána do pavilónu postaveného u příležitosti Světové výstavy v Barceloně v roce 1888.

La Catedral - katedrála v Barceloně se významně tyčí nad Gotickou čtvrtí.

Santa Maria del Mar - celých 54 let trvaly práce na kostele Santa Maria del Mar a teprve v roce 1383 byla stavba dokončena. Jedná se o mistrovské dílo gotiky.

Monumento Colón – památník Kolumba. Poté, co Kolumbus objevil Ameriku, vrátil se zpátky do města Barcelona. Od časů Světové výstavy stojí na náměstí Plaza de Colón památník, který je vysoký 60 metrů. Leží přímo u moře a Kolumbovy paže ukazují směrem k Americe.

L'Aquarium - akvárium v Barceloně v přístavu Port Vell, se skleněným tunelem a nádržemi se žraloky.

Mercat de la Boqueria - obrovské zastřešené tržiště na nejznámější barcelonské ulici La Rambla, se stánky s ovocem a zeleninou, rybami, masem a vším, po čem vaše srdce touží.

Barcelona - chrám Sagrada Familia
Autor: lindz graham
Brána Arc de Triomf
Autor: dimodi
Barcelona - kostel Santa Maria del Mar

Španělsko na FB