Jste zde

Domů » Východní pobřeží

Barcelona

Barcelona, Španělsko

Barcelona je hlavním městem regionu Katalánsko a druhým největším městem Španělska, žije zde asi 1,6 milionu obyvatel na ploše přes 100 km2. Leží u Středozemního moře na severovýchodě Pyrenejského poloostrova, asi 120 km na jih od hranic s Francií.

Město má druhé největší španělské letiště El Prat, ale je rychle dostupná také z letišť v Gironě a Reus. Barcelonský přístav je jeden z největších ve Španělsku a ve Středozemním moři. Je rozdělen do tří částí: Port Vell ("Starý přístav"), velký průmyslový přístav Port Franc de Barcelona pod místním vrcholem Montjuïc a malý, v roce 1992 vybudovaný jachetní přístav Port Olímpic ("Olympijský přístav").

Miliony turistů každý rok navštíví toto město pro jeho neodolatelné kouzlo a výjimečnou atmosféru. Shon na rušné ulici La Rambla (španělsky Las Ramblas) v centru města je opravdu proslulý, ulice jsou plné kejklířů, pouličních muzikantů a turistů. Dlouhá promenáda se táhne v délce 1,3 km až ke kopii Kolumbovy lodě "Santa Maria", která je zakotvena v přístavu.

Barcelona je často také nazývána "Město umělců". Obrazy a módní doplňky najdete ve velkém množství v buticích a galeriích v úzkých uličkách po celém městě. Můžete se jen tak procházet a přitom hledat neobvyklé a unikátní předměty.
Pamětihodnosti v Barceloně najdete na každém rohu.

Barcelona, Španělsko

Španělsko na FB